Lajikuvaus

Siluettiammunnassa maalitaulut ovat metallisia eläinkuvioita: kanoja, sikoja ja kalkkunoita. Ampumamatka on pistoolilla 25-200 metriä ja kiväärillä 40-500 metriä. Lajissa ampujan on osuttava kuvaan siten, että kuva kaatuu. Pelkästä osumasta, kilkistä, ei saa pistettä. Ampujalla saa olla avustaja, joka tähystää kiikarilla osumia ja ilmoittaa ne ampujalle.

kanat

Siluettiammuntaa voidaan harrastaa sekä pistooleilla/revolvereilla sekä kivääreillä. Pistoolilla/revolverilla ammuttavat lajit jaetaan seuraavasti: SBP (Small Bore Pistol), BBP (Big Bore Pistol) ja FP (Field Pistol). Kiväärilajit jaotellaan SBR (Small Bore Rifle) ja BBR (Big Bore Rifle).

Ampuma-asennot

Siluetin ampuma-asennot eroavat huomattavasti perinteisestä ampuma-asennosta. Asento on määritelty tarkkaan ainoastaan seisten lajeissa (seisten, FP ja kiväärilajit). Yleisimmin käytetty asento lienee ns. creedmore jossa ampuja makaa alustalla selällään, jalat koukussa polvet tuettuina toisiinsa ja toisella kädellä tuetaan päätä. Asetta pitelevä käsi tuetaan ampuma-alustaan ja reiteen, aseen piippu tuetaan sääreen.

creedmore