Lajin historia

Siluettiammunta syntyi 1900 –luvun alussa Meksikossa ja kehitettiin nykyiseen muotoonsa Yhdysvalloissa. Tarinan mukaan Meksikon kapinalliset kilpailivat tarkkuusammunnassa käyttäen maalitauluina eläviä kanoja, porsaita, kalkkunoita sekä vuohia ja tästä johtuen siluettiammunnassa käytetään nykyisinkin maalitauluina metallisia eläinkuvia.

Yhdysvalloista siluettiammunta levisi 1970 – luvulla Eurooppaan ja Suomeen siluettiammunta rantautui vuonna 1983, jolloin perustettiin ensimmäiset siluettiammunnan erikoisseurat. SMAS ry:ssä siluettiammunta otettiin mukaan lajivalikoimaan vuonna 1986 ja samana vuonna siluettiammunnasta tuli Suomen Ampumaurheiluliiton virallinen laji.

historia

Alkuvuosina siluettiampujat kuuluivat IHMSA:aan joka on nykyisin lähinnä Yhdysvaltojen siluettiampujien lajiyhdistys. Vuonna 1989 perustettiin Euroopan siluettiampujien liitto (AETSM) ja vuonna 1992 Maailman siluettiampumaliitto(IMSSU). Samalla tehtiin pesäero IHMSA:sta.

Suomi kuuluu sekä AETSM:n ja IHMSSU:n perustajajäseniin ja tänä päivänä Suomi on siluettiammunnassa maailman kärkimaita.