Ampumajaosto

Tapahtuma yms. tiedot on jatkossa "jaostossa tapahtuu" sivulla.
Tällä sivulla esitämme henkilökuvia ja muuta tärkeää informaatiota jaoston toiminnasta.

Annika Sihvoselle naisten 60 ls makuukisan SM-kultaa

Savonlinnan Metsästys- ja Ampumaseuran Annika Sihvonen voitti SM-kultaa heinäkuussa Inkoossa naisten 60 ls makuukilpailussa. Asentokilpailussa Annika pääsi finaaliin ja oli kilpailun kuudes.

Annika Sihvonen EM-kisoihin Mariboriin ja Riikka Parviainen Universiadeihin Etelä-Koreaan

Suomen Ampumaurheiluliitto nimesi Mariborin EM-kisoihin 35 ampujaa, SMAS:n Annika Sihvonen oli yksi nimetyistä kivääriampujista. Etelä-Korean Universiadeissa puolestaan kisaa viisi ampujaa, joista Riikka Parviainen on yksi kolmesta kivääriampujasta.

Ampumaurheiluliiton sivuilta löytyy kaikki nimetyt ampumaurheilijat:

SMAS:n naisille joukkuekultaa 50 m kiväärin makuukilpailusta, Annikalle henkilökohtainen kulta

Mikkelin SM-kilpailuissa SMAS:n Annika Sihvonen, Riikka Parviainen ja Niina Saarinen voittivat historiallisen SM-kultamitalin 50 m kiväärin makuukilpailussa. Lisäksi Annika voitti henkilökohtaisen kultamitalin tuloksella 593. Riikka oli kahdeksas tuloksella 583 ja Niina yhdestoista tuloksella 580.

Tuplavoitto

SMAS:n naisille tuplavoitto kiväärin SM-asentokilpailusta

Mikkelin SM-kilpailuissa SMAS:n Annika Sihvonen oli perusilpailun neljäs ja Riikka Parviainen oli peruskilpailun viides, molemmilla pisteitä 569. Finaalikilpailuissa Riikka kuitenkin johti kisaa suurimman osan ajasta ja voitti lopulta 3x20 laukauksen asentokilpailun SM-kultaa, eroa hopealle tulleeseen Annikaan oli vain 0,4 pistettä

Perjantaina N16-sarjassa SMAS:n Niina Saarinen teki asentokilpailussa oman henkilökohtaisen ennätyksensä 533 ja ampui makuukilpailussa ensimmäisen ennätyskelpoisen kilpailutuloksensa 366.

Tuplavoitto

SMAS:n naiset valmistautumassa SM-kilpailuihin

Luhtislammen 50 metrin kivääriradalla oli pitkästä aikaa vilinää, kun SMAS:n naisampujat olivat vetämässä viimeistelytreeniä viikonlopun SM-kisoihin.

Riikka Parviainen ja Annika Sihvonen ovat vanhoja SM-kävijäkonkareita, mutta Niina Saarisella on edessä jännät paikat, sillä hän ampuu ensimmäistä kertaa ruutiasekilpailussa. Hymyjä irtosi kyllä kaikilta ampujilta, tunnelma oli varsin lämmin ja leppoisa.

Perjantaina Niina ampuu N16-sarjassa makuun ja asennot ja lauantaina Riikka ja Annika N-sarjan 3x20 laukauksen asentokilpailun. Sunnuntaina tehdään taas paikallista historiaa, sillä ensimmäistä kertaa SMAS:lla on joukkue naisten 60 laukauksen makuukilpailussa.

Treenit

SMAS:n naiset Mariborissa maailmancupissa

Riikka Parviainen ja Annika Sihvonen edustavat Suomea maailmancupin osakilpailussa Slovenian Mariborissa 13.6.-21.6.2014. Molemmat ampuvat 50 m kiväärin asentokilpailussa sekä 10 m ilmakiväärikilpailussa. Ilmakiväärissä SMAS:n naiset ampuvat kilpailun ulkopuolisina ampujina.

10 m ilmakiväärikilpailu ammuttiin su 15.6. Kisat olivat todella kovatasoiset, finaaliin pääsi tuloksella 416,4. Hanna Pitkänen oli suomalaisista paras tuloksella 410,8, mikä oikeutti 50. sijaan. Hanna Etula oli 86. tuloksella 406,0 ja Saana Tattari 89. tuloksella 405,5.

Savonlinnan Metsästys- ja Ampumaseuran Sihvonen ampui tuloksen 408,5, millä hän olisi sijoittunut sijalle 71 ja Parviainen tuloksen 408,2, millä olisi saatu kilpailussa 72. tila. Eli Sihvonen ja Parviainen ampuivat suomalaisista toiseksi ja kolmanneksi parhaan tuloksen ja jättivät kaksi varsinaista kisaedustajaa taakseen.

Kilpailun voitti Kiinan Yl Siling finaalituloksella 209,6. Hän oli myös peruskilpailun paras tuloksella 421,9.

50 m asentokilpailun karsinta oli keskiviikkona 18.9. ja kumpikaan SMAS:n edustajista ei valitettavasti päässyt loppukilpailuun, joka finaaleineen nähdään to 19.6. Kilpailuja voi seurata livenä SIUS Ascorin tulospalvelun kautta osoitteessa

Tuplavoitto ilmakiväärin N24-sarjasta

Savonlinnan Metsästys- ja Ampumaseuran edustajat Riikka Parviainen ja Annika Sihvonen toivat sunnuntaina kaksoisvoiton Savonlinnaan ilmakiväärin SM-kilpailuista. Riikka jatkoi varmaa tekemistään ja voitti N24-sarjan tuloksella 393. Annika ampui kauden parhaan tuloksensa 392 ja nappasi sillä hopeamitalin. Pronssin sai KoiLA:n Marika Oikarinen tuloksella 387. Molemmat SMAS:n edustajat olivat erittäin tyytyväisiä päivän suoritukseensa.

Annika totesi kisan jälkeen, että ammunta oli hyvää, huonot laukaukset sai karsittua pois, kun mietti oman kropan tuntemuksia aina ennen jokaista laukausta. Annikan mielestä uusi ammuntataktiikka on henkisesti rankempaa kuin vanha.

Riikka ei ollut tyytyväinen lauantain suoritukseen, mutta sunnuntaina oli parempaa ja rohkeempaa ammuntaa. Rohkeus ja rytmissä pysyminen ovat olleet haasteita ja sunnuntain kisassa hän onnistui siinä hyvin. Kauden mittaan positiivista on ollut tasaisuus eli huonon ja hyvän päivän ero on kaventunut.

Lauantain kilpailussa Annika oli 14, Riikka 16 ja Niina Saarinen 35. Omassa ikäkausisarjassaan Niina oli hienosti 7. omalla ennätystuloksellaan 378.

Ilmapistoolissa SMAS:n Esko Kainulainen oli 5. sarjassa Y75 ja Aleksi Bruun 5. sarjassa Y20.

Kaksoisvoitto

SMAS:n tytöille joukkuehopeaa ilmakiväärin SM-kilpailujen naisten sarjasta

Pieksämäellä järjestetyn joukkue-SM-kilpailujen avauspäivä toi Savonlinnan Metsästys- ja Ampumaseuralle naisten joukkuehopeaa. Kilpailun aloitti Annika Sihvonen tuloksella 387. Toisen ampui joukkueen juniori, Niina Saarinen tuloksella 376, mikä sivusi hänen omaa ennätystään. Ankkurina ampui Riikka Parviainen, joka tuloksella 394 oli toiseksi paras naisampuja. Saman tuloksen ampui Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseuran Marianne Palo, joka ampui yhden sisäkympin enemmän kuin Riikka.

Naisten joukkuekilpailun voitti tuloksella 1175 siis Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseura, jossa Palon lisäksi ampuivat Marjo Yli-Kiikka (392) ja Paula Kaksonen (389). Kilpailu hopeasta oli tiukka, sillä Kyrkslätt Skytteförening ampui myös yhteistuloksen 1157, mutta SMAS:lla oli 66 sisäkymppiä ja KSF:llä 64, mikä ratkaisi hopean savonlinnalaisjoukkueelle.

Kilpailun jälkeen nähtiin iloisia hymyjä kaikkien kasvoilla. Annika oli tosi tyytyväinen, kisa oli teknisesti kauden parasta ammuntaa. Mieli oli positiivinen, sillä takana on vaikea kausi ja hän totesi, että"tämä kisa toi taas uskoa omaan tekemiseen". Niina sanoi ammunnan sujuneen helposti, vaikka jännittikin tosi paljon. Liipaisu ja pito onnistuivat hienosti ja Niina olikin tosi tyytyväinen omaan suoritukseensa. Myös Riikka tunnusti jännittäneensä todella paljon, mutta kisa menikin tosi hyvin. Muuten ammunnassa oli todella hyvä rytmi, vain viimeiset kolme laukausta (kaikki ysejä) olivat vähän hätäisiä. Riikalla on hyvä ja luottavainen fiilis osaamiseen tämän kisan jälkeen.